Органічне виробництво свинини: Особливості обладнання та технологій для органічного виробництва, вимоги до продукції та сертифікація

Органічне виробництва свинини: вимоги
Продукція тваринництва, яка має статус «органічної» неможлива без вільного доступу свиней до вигулу. Тобто, вони повинні перебувати в умовах, максимально наближених до природних. Свині не можна тримати на землі, де трава обробляється пестицидами та будь-якою іншою хімією, яка потім може перейти в м’ясо для продажу. Тобто, ділянка має бути сертифікована як органічна. Щоб отримати такий сертифікат, тут протягом декількох років не повинні застосовувати агрохімію та ГМО. Які ще вимоги потрібно враховувати:- Свині народжуються на волі, вільно живуть, годуються із поля.
- Поросята народжуються на волі, але після відлучення їх поміщають для відгодівлі на ферму. Така система підходить для відгодівлі в холодну пору року.
- Також поросята можуть першу половину життя проводити на вільному випасі, а потім на фермі їх відгодовують до потрібної ваги.