Відділ
продажів:
Оксана Демус
(067) 673 94 98

(099) 117 53 51
sales@ventura.com.ua Ventura viber Ventura viber

Автоматичне годування для бройлерів: переваги, принцип роботи та вибір

Розвиток та ріст бройлерів залежить від якості кормів та того, як саме влаштована система годування. Поголів’я повинно отримувати їжу постійно, адже, якщо птиця буде недоїдати, то й набору ваги очікувати не варто. Про відкриті звичайні годівниці краще забути, адже це негігієнічно – корм буде просипатись на підлогу, є велика вірогідність потрапляння посліду. Результатом може бути спалах хвороб. Автоматичне годування бройлерів є найбільш вдалим рішення.

Переваги автоматичних годівниць

Створення системи автоматичного годування дозволяє не тільки уникнути перевитрати корму та зробити процес гігієнічним. Це також мінімізує необхідність втручання людини, що дозволяє економити час. Корм буде подаватись постійно, результатом чого буде стабільний приріст маси. Які ще переваги має використання автоматичного годування:
  1. Немає необхідності постійно перебувати у птичнику, адже процес годування автоматизовано.
  2. З’являється можливість збільшити поголів’я та виробництво м’яса, але для цього не потрібно залучати додатковий персонал.
  3. Рівномірна подача корму по всьому птичнику – без винятків.
  4. Покращується якість м’ясної продукції.
  5. Збільшується дохід та прибуток ферми.
Автоматизація годування – це справжня оптимізація процесу, переваги якої складно переоцінити. А щоб все відповідало сучасним нормам, важливо обрати якісне обладнання.

Автоматичне годування для бройлерів – як працює система?

Система подачі корму у даному випадку повністю автоматизована та не вимагає постійного втручання працівника. Лінія годування курей складається із наступних елементів:
  1. Бункер, в якому знаходиться корм.
  2. Труби та шнек, у якому знаходиться спіраль, яка переміщує корм.
  3. Система для підвішування елементів лінії до стелі.
  4. Годівниці.
  5. Контрольні годівниці на кінці кожної лінії.
Із бункеру корм рухається по основній лінії, після чого потрапляє в хопера. Після цього спіраль перемішує корм до годівниць. Все спрацьовує автоматично завдяки датчику корму, який спрацьовує, коли його недостатньо. Завдяки цьому втручання у процес годування – мінімальне: потрібно лише завантажити  корми в бункери. Датчик корму знаходиться у контрольній годівниці. Саме він автоматично запускає мотор, після чого починається роздача.

На що звернути увагу при виборі обладнання для автоматичного годування?

Перш за все, потрібно обрати якісні годівниці. Для молодих курчат звичайні варіанти з високими бортами не підходять. Варто обрати такі, які дозволяють легко отримати корм, а також підтримують належну гігієну. Якісна годівниця для «дорослих» бройлерів повинна мати гладкі стінки та бути стійкою до пошкоджень, а її очищення не повинно займати багато часу. Годівниця bEST відповідає таким вимогам. Цей складник системи має високі борти, що запобігає можливості потрапляння посліду всередину. Тому гігієнічність годування – гарантована. Одним із найбільш важливих елементів системи є датчики наповнення. Вони повинні добре та своєчасно спрацьовувати. Також уся лінія годування має бути взаємозамінною. За необхідності потрібно швидко полагодити її елементи, замінити на нові. Також система годування повинна витримувати різні негативні фактори: вологість, перепади температур, механічні пошкодження. Зносостійкість матеріалів забезпечує довготривале використання та відсутність несподіваних поломок. Якісна і стабільно працююча система автоматичного годування є однією із запорук ефективності роботи фермерського господарства. Мінімальне втручання із боку працівників, економія часу, гігієна, а головне – стабільний приріст ваги птиці.

    Задайте своє питання









    Ваше замовлення: