Відділ
продажів:
Оксана Демус
(067) 673 94 98

(099) 117 53 51
sales@ventura.com.ua Ventura viber Ventura viber

Бізнес на курячих яйцях: як організувати правильно

несушка обладнання
Курячі яйця – цінний продукт, який містить корисні вітаміни і мінерали, в тому числі білок. Попит на яйця буде завжди, тому рентабельність такого виробництва становить майже 100%. Розберемося, як організувати бізнес на курячих яйцях.

Вибір птиці та облаштування пташника

Головною умовою цього бізнесу є правильний вибір курей-несучок. У порівнянні з птахами м’ясних порід, вони відрізняються вищою несучістю, і за 12 місяців здатні дати до 300 яєць. Добре себе зарекомендували породи:
  • Білий Леггорн;
  • Ізобраун;
  • Ломан Браун;
  • Хайсекс Браун;
  • Кучинська ювілейна;
  • Амрокс.
Наступний етап – організація пташника. Важливо дотриматися в ньому умов, що підтримують високі показники несучості:
  1. Температура повітря у межах 17-18 градусів.
  2. Вологість 60-70%.
  3. Контрольоване освітлення 10-15 лк.
Особлива увага при утриманні курей приділяється чистоті повітря. При розкладанні курячого посліду виділяються шкідливі гази, які негативно відбиваються на здоров’ї птахів. Граничними значеннями щодо вмісту газів у приміщенні є:
  • аміак – 15 мг/куб. м.;
  • вуглець – 0,25%;
  • сірководень – 5 мг/куб. м.
Підтримувати оптимальні параметри допоможе спеціальне обладнання для несучок . Ефективні системи вентиляції від ПП «Вентура» забезпечать велику кількість кисню та видалення надлишків вологи.

Утримання курей: підлогове чи кліткове?

Необхідно визначитися і з типом утримання курей-несучок. Донедавна найпоширенішим вважалося кліткове утримання, оскільки дозволяло економити місце в пташнику й механізувати всі процеси, починаючи від годування й до збору яєць. Сьогодні ситуація змінилася. Зокрема, в країнах Європи використання кліток визнано травмуючим для курей і таким, що не відповідає ідеї екологічного виробництва. Підлогове утримання або вільний вигул у цьому відношенні набагато гуманніше і природніше. Відзначено, що при підлоговому утриманні кури дають яйця кращої якості, та й загалом показники прибутку вищі. Не дивно, адже птах має можливість вільно пересуватись по пташнику, почувається вільно та комфортно. Відсутні витрати коштів та часу на облаштування кліток. Достатньо просто придбати килимки для гнізда, вартість яких значно нижча. Дехто вважає, що при підлоговому утриманні витрачається більше корму, оскільки частина його осипається в підстилки. Однак ця проблема легко вирішується, якщо організувати автоматичну систему годування несучок. Вона складається з приймального хопера та жолоба, яким транспортується корм. Спеціальна конструкція годівниць унеможливлює зайву витрату корму. При цьому годівниці наповнюються автоматично, тому птах завжди має достатньо харчування. Таке рішення дає одразу кілька переваг. По-перше, корм розподіляється рівномірно, забезпечуючи годування кожного птаха на птахофабриці. По-друге, знижуються трудовитрати персоналу, що також дозволяє збільшити прибуток у перспективі.

Підбиваємо підсумки

Загалом схема побудови бізнесу на курячих яйцях виглядає так:
  1. Організація пташника.
  2. Придбання курчат.
  3. Догляд та вирощування.
  4. Збут яєць.
Багато хто цікавиться, скільки несучка несе яєць? При хорошому утриманні – 1 яйце на день. Взимку родючість падає. При цьому максимальна несучість спостерігається в перший рік життя, вже на другий вона падає на 15-20%. Тому має сенс окрім виробництва яєць задуматися про продаж курячого м’яса та пуху. Ідея виробництва яєць приваблює високою ліквідністю. Адже яйця завжди потрібні, а для початку бізнесу знадобляться мінімальні вкладення. Є чудовий потенціал розвинутись від невеликого домашнього господарства до повноцінної птахоферми.

    Задайте своє питання









    Ваше замовлення: