Відділ
продажів:
Оксана Демус
(067) 673 94 98

(099) 117 53 51
sales@ventura.com.ua Ventura viber Ventura viber

Вакцинація бройлерів: основні правила

Медікатор Dosatron для вакцинації бройлерів на птахофабриці
Бройлери – це гібридна порода курей, здатна швидко набирати вагу. Але це можливо лише за умови правильного догляду та відсутності хвороб. Тільки тоді можна розраховувати на швидкий ріст птиці та ранній забій і пов’язане з цим отримання прибутку. Бройлери вимагають не тільки правильного збалансованого харчування, але й профілактики захворювань. Для цього потрібно створити якісні умови життя та харчування. Не останню роль грає й вакцинація бройлерів.

Важливість своєчасної вакцинації

Використання вакцин для попередження захворювання дозволяє отримати не тільки здорове поголів’я, але й зменшити собівартість м’яса у перспективі. Так, за даними, отриманими на птахофабриках Іспанії, ціна однієї тони м’яса при вирощуванні із використанням вакцин, є меншою, ніж та, що була отримана без них. Вакцинація дозволяє уникати хвороб та їх наслідків, а разом із цим – і використання лікувальних препаратів, здатних впливати на якість та смак м’яса. Вакцина дозволяє отримати імунітет перед захворюваннями, у результаті чого бройлери менше хворіють або уникають негативних наслідків після хвороби. Це не лише зберігає поголів’я кількісно, а й суттєво впливає на супутні витати на вирощування птиці.

Які вакцини використовують для бройлерів?

Для запобігання хворобам використовують як живі, так і убиті вакцини. Перші потрібні для боротьби із вірусами та бактеріями. Живі є більш поширеними тому, що з ними зручніше працювати – можна додати у воду, яку п’є птиця. Лінія поїння для пташника дозволяє автоматизувати цей процес та провести масову вакцинацію. Але потрібно пам’ятати, що із живими вакцинами потрібно бути особливо обережним. Обираючи варіант для профілактики, варто впевнитись у тому, що саме він підходить вашому випадку, звертати особливу увагу на дозування. Якщо вакцина є надто вірулентною, а її кількість обрана неправильно, то це може призвести до смерті птиці. Варто згадати про друге покоління живих вакцин, створене за допомогою генно-інженерного методу. Вони є найбільш ефективними та мають найменше побічних реакцій. Убиті вакцини використовуються для профілактики рідше, адже вимагають введення під шкіру або у м’язи. Але вони здатні створити стійкий імунітет перед хворобою.

Автоматизована вакцинація бройлерів: що для цього потрібно?

Вирощування бройлерів вимагає автоматизації якомога більшої кількості процесів через велике поголів’я. Це можливе не тільки по відношенню до годування, але й до вакцинації. Щоб птахи отримали імунітет, потрібно лише додати вакцину у воду, яку вони п’ють. Зробити це допоможе медікатор Дозатрон. Медікатор створений для того, щоб автоматизувати подачу вітамінів, добавок, ліків, а також вакцини. У процесі роботи він постійно всмоктує препарат, змішує його із рідиною, після чого подає в систему напування. Медікатор дозволяє значно економити час, адже автоматизує процес для великої кількості поголів’я. Він також не вимагає окремого живлення від електромережі, а працює лише завдяки тиску води. Він також не має частин, які дуже схильні до зношування, тому змінювати його часто не потрібно. Які ще переваги має медікатор:
  1. Автоматично змішує рідину та вакцину у потрібній пропорції.
  2. Забезпечує точне дозування.
  3. Простота встановлення.
  4. Компактні розміри, не потребує додаткового обладнання чи конструкцій.
Для того, щоб вакцинація була ефективною, важливо також дотримуватись якісних умов утримання поголів’я. Пташники повинні регулярно дезінфікуватися та прибиратись, не останню роль грає й система вентиляції, температурний режим. Якщо умови є сприятливими, то й імунна система буде стійкою перед збудниками хвороб. Це важливо для того, щоб і вакцина подіяла належним чином. Адже збудники деяких захворювань здатні послаблювати захисні сили організму, у результаті чого вакцина не подіє так, як треба.

    Задайте своє питання









    Ваше замовлення: