Відділ
продажів:
Оксана Демус
(067) 673 94 98

(099) 117 53 51
sales@ventura.com.ua Ventura viber Ventura viber

Свиноферма як бізнес: як зробити її прибутковою

Сьогодні тваринництво в Україні переживає не найкращі часи. Обвал цін на м’ясо зробив цей бізнес низькорентабельним. Але уряд вживає заходів для підтримки розвитку свинарства. Зокрема, надає фінансову допомогу та субсидії фермерам. До того ж, географічне розташування України вигідне та дає чудові перспективи для експорту свинини до Європи та інших регіонів. Таким чином, свиноферма як бізнес може бути дуже вигідною інвестицією. Потрібно лише уважно вивчити ринок та визначити конкурентні переваги.

Свиноферма: з чого розпочати

Свиноферма – серйозний бізнес, який потребує ретельної підготовки та планування. Потрібно заздалегідь продумати безліч моментів:
  1. Вибір місця та типу свинарника. Місце має бути зручним для транспортування свиней, доступним для водопроводу та електрики. Сам свинарник має бути надійним та гігієнічним. Заздалегідь подбайте про вентиляцію свинарника, щоб забезпечити сприятливий мікроклімат.
  2. Створення бізнес-плану. Включає інформацію про стартові інвестиції, витрати на обслуговування та утримання тварин, прогноз продажу та прибутку.
  3. Розробка стратегії продажів. Дозволить визначити цільову аудиторію (виробники ковбасних виробів, магазини, ресторани) та способи просування (реклама у мас-медіа, Інтернеті, участь у ярмарках та виставках).
  4. Забезпечення легальності бізнесу. Передбачає отримання дозволу та ліцензії на розведення свиней. Також сюди входить дотримання правових та нормативних вимог щодо утримання та опрацювання свиноматеріалу.
  5. Забезпечення догляду тварин. Свині мають своєчасно та якісно харчуватися, проходити регулярні медичні огляди. У рази підвищити ефективність виробництва допоможе якісне обладнання та організація автоматичного годування тварин.
  6. Підбір персоналу. Більшість процесу обслуговування свиноферми передбачає прямий контакт із тваринами. Працівники мають бути навчені та мати відповідну кваліфікацію.
Важливим моментом організації свинарського бізнесу є оцінка ризиків. Слід враховувати епідемії, різкі коливання цін на зерно та зовнішні фактори. Для мінімізації ризиків слід розуміти їх розмір, регулярно аналізувати бізнес-процеси з метою забезпечення надійних методів та стратегій управління.

Від планування до дії

Будувати власний свинарник необов’язково. Можна орендувати або викупити порожню ферму. Однак перед заселенням тварин доведеться довести приміщення «до ладу»: Особлива увага – на умови утримання свиней. У приміщенні повинні бути відсутні протяги, температура підтримується стабільна. Необхідно обладнати кімнатки для «пологового відділення», оснастити їх зігріваючими лампами та килимками для обігріву поросят. Також знадобиться організація зимових приміщень та місце, де свиней можна вигулювати влітку. Після того, як приміщення готове, можна купувати свиней. Фахівці рекомендують починати з 300-400 голів: приблизно 150 свиноматок і 10 кнурів. Інші йдуть на відгодівлю та продаж для швидкої окупності витрачених коштів. Перед покупкою слід уважно вивчити родовід. Не купувати свиней для розведення в одного продавця, щоб не допустити спорідненого парування. Харчування має бути збалансованим – це гарантія гарного зростання та набору ваги. При неправильному харчуванні великий ризик ожиріння та відсталості у розвитку тварини. Тому слід налагодити контакти із постачальниками якісних кормів. Також важливо подбати про кормові добавки та вітаміни. Вони підвищують апетит та сприяють засвоюваності їжі. Якщо грамотно підійти до організації свинарського бізнесу, то вже після перших шести місяців можна вийти на чистий прибуток у 100-500 доларів від однієї свині. ПП «Вентура» готовий всіляко допомагати фермерам у їхніх починаннях. На сторінках каталогу ви знайдете необхідне обладнання для свинарника найкращої якості за доступними цінами.

    Задайте своє питання









    Ваше замовлення: